Mediqs samfunnsansvar-strategi

Mediq legger stor vekt på samfunnsansvar og miljøbevisst entreprenørskap, også kalt Corporate Social Responsibility (CSR). Vi ønsker å bidra til god livskvalitet og et bærekraftig samfunn - også for generasjonene etter oss. Vår samfunnsansvar-strategi er bygget på to ledende bærekraftighetsmål: å styrke helsesystemet samt øke pasientmyndiggjøring og livskvalitet. Videre bygger vår strategi på tre støttende operasjonelle pilarer: bærekraftig forsyningskjede, miljømessig bærekraftighet, samt ansattes engasjement og trivsel.

Styrking av helsesystemet

Behovet for omsorg og service øker og endres raskt. Vi ser kontinuerlig etter løsninger for å dekke disse behovene, samtidig som vi bidrar til å redusere kostnadene for helsetjenester.

Pasientmyndiggjøring og velvære

Vårt formål er å forbedre pasienters helse og livskvalitet, samt støtte helsepersonell og omsorgspersoner gjennom et bredt utvalg av medisinske produkter, helsetjenester og løsninger. Gjennom innovasjon og forbedring av eksisterende løsninger leverer vi en mer individuelt tilpasset pleie som gir bedre pasientutfall, samtidig som vi reduserer kostnadene ved levering av helsetjenester.

Bærekraftig forsyningskjede

Våre leverandører er nøye utvalgt, og vi samarbeider tett for å sikre etiske produksjonsprosesser og innovasjon for å redusere miljøbelastningen. Våre leverandører signerer Mediqs leverandørkodeks og de fleste er sertifiserte for miljøledelsesstandarder som ISO 14001.

Miljømessig bærekraftighet

Vi er i vår daglige drift forpliktet til å redusere energiforbruket og CO2-utslippene. Vi tar sikte på å redusere miljøpåvirkningen der vi har størst innflytelse: avfall og transport.

Ansattes engasjement og trivsel

Mediq tilbyr et stimulerende og trygt arbeidsmiljø der ledelse og ansatte sammen bygger en kultur av engasjement og høy ytelse.

CSR-rapport 2020

Via CSR-rapportering og historiefortelling kommuniserer vi om våre mål og fremgang, og vi diskuterer nye muligheter for å øke vårt samfunnsansvar. Vår CSR-rapport for 2020 gir en oversikt over våre prioriteringer og viser hvor Mediq står i sine ambisiøse mål om å 'styrke helsesystemet samt øke pasientmyndiggjøring og livskvalitet'.

En bærekraftig forsyningskjede

I Mediq-konsernet samarbeider Norge med resten av de nordiske landene når det kommer til CSR. Gjennom dette samarbeidet sikrer vi større grad av gjennomsiktighet, proaktiv risikostyring og kontinuerlige forbedringer. For våre leverandører betyr en nordisk tilnærming at det er lettere å rapportere CSR-samsvar. I vurderingen av nye leverandører for produkter og tjenester i alle kategorier, vurderes arbeidstakerrettigheter samt sosiale og miljømessige spørsmål. Dette innebærer et sterkere fokus på etterlevelse av våre CSR-krav hvor vi, sammen med våre leverandører, beveger oss mot en mer bærekraftig fremtid. 

X

Mediqnorge.no bruker informasjonskapsler

Informasjonskapsler hjelper oss å forbedre din opplevelse. Ved å fortsette å bruke våre nettsider, aksepterer du bruken av informasjonskapsler. Les mer om vår bruk av informasjonskapsler.


Det er ok