Sårbehandling

lege legger kompress på brannskadet hånd

Sår- og vakuumbehandling

Sårbehandling er et omfattende fagfelt som krever kunnskap og kompetanse. Det er ikke uten grunn at det i Norge er en egen videreutdannelse i pleie og behandling av ikke-helende (kroniske) sår. Flere av våre medarbeidere i Mediq har denne videreutdannelsen, og i tillegg har vi flere spesialister på sår med både helsefaglig bakgrunn og klinisk erfaring. Vi er stolte av å kunne bidra med råd og veiledning, kurs og opplæring samt valg av riktige produkter og løsninger til våre kunder. 

Eksklusivt samarbeid innen vakuumbehandling av sår

Mediq har et eksklusivt samarbeid med 3M, tidligere KCI, innen vakuumbehandling av sår. Produsenten KCI var den første på markedet innen vakuumbehandling. Utviklingen av vakuumbehandling VAC (Vacuum Assisted Closure) har bidratt til å forbedre behandlingen av sår som er vanskelig å få til å gro. Dette er nå blitt en avansert og fleksibel behandling som brukes både ved sykehus, sykehjem og i hjemmet.

Vakuumpumper fra 3M finnes per i dag på de fleste sykehus i Norge. Flergangspumpene har unike teknikker som holder riktig negativt trykk i sårområdet. I tillegg har vi mekaniske engangspumper med og uten kanister. Dette er pumper som er lydløse og som ikke krever batteri, og som dermed kan destrueres sammen med bandasjene. De har heller ingen elektromagnetisk påvirkning av andre livsnødvendige medisinske instrumenter. Produktspesialistene i Mediq har spesialkompetanse innen vakuumterapi og pumpene med tilbehør.

Vakuumprodukter

  • V.A.C. ULTATM - flergangspumpe med skyllefunksjon
  • ACTIV.A.C.TM - bærbar flergangspumpe
  • ABTHERATM - for behandling av åpen buk
  • PREVENATM - postoperativ lukket innsnitts behandling
  • SNAPTM - mekanisk engangs vakuumpumpe
  • NANOVATM - mekanisk enpasients vakuumpumpe
  • CELLUTOMETM - epidermishøster
  • Forbruksmateriell vakuumbehandling

Besøk vår nettbutikk for å se produktutvalget innen vakuumprodukter og andre sårprodukter.

Kontaktperson sårbehandling

Lars Tveit

Lars Stub Tveit

Salgssjef