Sår hud som følge av urin og avføring

Inkontinens, eller urinlekkasjer, rammer både kvinner og menn, og én av tre kvinner opplever inkontinens i løpet av livet. Urin og avføring kan lett irritere huden og føre til hudskader, og flere som opplever inkontinens kan derfor i tillegg slite med sår hud i skrittet.

Fuktighet som oppstår ved inkontinens gjør huden mer sårbar for friksjon, og dette kan føre til hudavskrapninger og at huden blir mer utsatt for trykksår. Også personer med stomi kan oppleve sår hud rundt stomien. Det kan skje dersom hullet i hudplaten ikke har vært festet godt nok, og man får lekkasje.

Produkter

Tradisjonell vask med såpe og vann kan skade huden ytterligere. For å unngå sår hud bør man bruke hudpleieprodukter som er skånsomme og spesielt tilpasset sart hud. Det finnes produkter som beskytter både hel og skadet hud mot urin, avføring og andre kroppsvæsker. De beskytter dessuten mot friksjon og fuktighet, og dekkes på blå resept. Ta kontakt med oss i Mediq for råd og produktveiledning.

Kilde: Annelise Vågan Pettersen v/ 3M Norge, Coloplast
X

Mediqnorge.no bruker informasjonskapsler

Informasjonskapsler hjelper oss å forbedre din opplevelse. Ved å fortsette å bruke våre nettsider, aksepterer du bruken av informasjonskapsler. Les mer om vår bruk av informasjonskapsler.


Det er ok