VIKTIG: SIKKERHETSMELDING

Venflon
Mars 2021
Mediq Norge AS har mottatt en sikkerhetsadvarsel fra vår leverandør Becton Diconson på deres produkt BD Venflon™ Pro Safety (VPS) IV-kanyle med nålebeskyttelse.

Beskrivelse av problemet:

BD har bekreftet en økning i rapporter om lekkasje fra injeksjonsporten til BD Venflon™ Pro Safety (VPS) IV-kanyle med nålebeskyttelse til 2,5 klager per million solgte enheter som har vært sterilisert med EtO. Den identifiserte bakenforliggende årsaken skyldes en endring i dimensjonene for injeksjonsportens ventil i juni 2019 for å tilpasse til EtO-sterilisering. Dette problemet sees først og fremst på enheter med størrelse 14–18GA, med lavere forekomst for andre størrelser.
  1. Kanyle BD Venflon Pro kan brukes som før, men må observeres ved bruk. Se veiledning i vedlegg.
  2. Kunden skal etter å ha sjekket ut sin status gi tilbakemelding til BD. Se SIKKERHETSMELDING – MDS-20-3801 som vedlagt. Denne skal fylles ut og sendes til BD innen 31.03.2021.
Gjelder følgende produkter kjøpt hos Mediq Norge AS:

Tabell sikkerhetsmelding

X

Mediqnorge.no bruker informasjonskapsler

Informasjonskapsler hjelper oss å forbedre din opplevelse. Ved å fortsette å bruke våre nettsider, aksepterer du bruken av informasjonskapsler. Les mer om vår bruk av informasjonskapsler.


Det er ok