Medisinsk ernæring

smilende mor og datter på stranden
Vi hjelper deg!

Har du spørsmål knyttet til medisinsk ernæring?

En kost som er spesielt tilpasset din medisinske tilstand kan ha stor betydning for din livssituasjon og livskvalitet. Hos Mediq kan du snakke med helsepersonell som hjelper deg med veiledning og valg av produkter som passer deg og ditt behov. Vi har et bredt utvalg av produkter fra ulike leverandører, og varene får du tilsendt rett hjem til deg.

Hva er medisinsk ernæring?

Mange medisinske tilstander kan håndteres bedre hvis pasienten får en kost som er spesielt tilpasset hans eller hennes behov. Noen ganger kan et begrenset næringsinntak skyldes fysiologiske faktorer, for eksempel når slagpasienter opplever vanskeligheter med å svelge, eller når småbarn har nevrologiske funksjonshemninger. Andre ganger kan problemet være utilstrekkelig næringsinntak grunnet manglende matlyst, noe som ofte rammer kreftpasienter og syke eldre.

Enten det dreier seg om generell underernæring eller mer spesifikke sykdommer, kan medisinsk ernæring ha stor betydning for pasientens livssituasjon og livskvalitet. Medisinsk ernæring er ikke ment å helbrede sykdommer, men fungerer som et tillegg til tradisjonell medisinsk behandling. Næringsmidlene bidrar til å hjelpe pasienten til en bedret sykdomsbekjempelse, og til å opprettholde kroppsstyrken.

Medisinsk ernæring kommer blant annet i form av næringsdrikker, berikningsprodukter, supper, puddinger, sondemat samt ernæringsutstyr til voksne og barn.

Hjemmeboende personer som har behov for ekstra næring kan få næringsmidler dekket på blå resept. HELFO har utarbeidet en produkt- og prisliste over næringsmidler til spesielle medisinske formål. Listen ligger tilgjengelig på HELFOs nettsider.

Kilde: Nutricia

X

Mediqnorge.no bruker informasjonskapsler

Informasjonskapsler hjelper oss å forbedre din opplevelse. Ved å fortsette å bruke våre nettsider, aksepterer du bruken av informasjonskapsler. Les mer om vår bruk av informasjonskapsler.


Det er ok