Hygiene og smittevern

person som bruker antibac fra dispenser

Vi har produktene du trenger!

Vi har et bredt og variert utvalg av hygiene- og smittevernprodukter til pasienter, legekontor og sykehus. I Mediq Norge jobber det ansatte med fagkunnskap og kompetanse for å gi råd og veiledning om riktig valg av produkt innen smittevern.

Fokus på hygiene og smittevern

Infeksjoner får ofte betydelige konsekvenser, både for den enkelte pasient og for samfunnet. Konsekvensene viser seg som økt sykelighet og dødelighet, økte kostnader grunnet 
forlenget liggetid og forbruk av utstyr, økt resistens mot mikroorganismer samt forringet livskvalitet for pasienter og pårørende. 

Godt smittevern er avgjørende for å bryte smitteveier og redusere risikoen for smitteoverføring mellom pasienter og ansatte på legekontor, legevakter, sykehus og lignende. God tilgjengelighet gir god hygiene. Plasser en flaske med hånddesinfeksjon på venteværelset, eller monter en automatisk dispenser ved inngangen slik at pasienter kan desinfisere seg før de entrer lokalet.

Eksempler på områder der det er viktig å ha mulighet for håndvask/hånddesinfeksjonsmiddel:

  • Fellesområder (toaletter, resepsjon m.m.)
  • Ved inngang og utgang
  • Eventuelle steder der det selges mat og drikke, for eksempel kiosk
  • Andre områder med mye aktivitet og der det er mange felles kontaktpunkter
  • Utstyr som blodtrykksmålere og stetoskoper blir sjeldent rengjort mellom pasientene. Med desinfeksjonssprit kan du enkelt og effektivt redusere smitteoverføring.

Kilde: Helsedirektoratet

Se vårt utvalg

X

Mediqnorge.no bruker informasjonskapsler

Informasjonskapsler hjelper oss å forbedre din opplevelse. Ved å fortsette å bruke våre nettsider, aksepterer du bruken av informasjonskapsler. Les mer om vår bruk av informasjonskapsler.


Les mer
Jeg aksepterer